MÁTE UŽ VÁNOČNÍ UBRUS NA STŮL?

Tak co? Máte?
Nebo uvažujete na tím, že si letošní vánoční stůl vyzdobíte novým ubrusem?
Ráda vám s tím pomůžu. Ja jsem už jedny Vánoce letos měla. Konkrétně v říjnu.

Objevila jsem totiž krásnou, sněhobílou, lněně-bavlněnou látku. Když jsem ji u výrobce objevila, první co mě napadlo byl vánoční ubrus.
Proto jsem neváhala a látku hned objednala. Přišla začátkem října a to už je na chystání vánočních novinek i docela pozdě.
Ale v létě vůbec nemám vánoční náladu. A nutit se do toho nechci.

Když jsme látku chytila do rukou, potěšila se pohledem na krásný matně lesklý vzor, hned mě popadla touha vyzdobit vánoční stůl.
Tak jsme si jeden říjnový víkend udělali s dcerou Vánoce. Ona je sice měla pracovní, protože fotila, ale tu atmosféru si stejně užila.
V zahradě jsem nastříhala různé, zelené větvičky. Vybrala jsem více druhů jehličnatých stromů - korejskou jedli, stříbrnou jedličku, borovici, smrk i jalovec. Přidala jsem i zimostráz a brečťan. Tento mix zelené nádhery jsem pokládala na starou, dřevěnou desku a upevnila provázkem.

Vánoční dekoraci na stůl jsem dozdobila černými a bílými svíčkami a dvěma vánočními koulemi. Výzdoba byla hotová za 30 minut i se sbíráním větviček. A příprava vánočního stolování mohla začít. Hlavní ozdobou stolu byl krásný, bílý ubrus. Zelená dekorace na starém dřevě jen podtrhla jeho výjimečnost. Samotný jídelní servis, jako talíře, misky, příbory a skleničky už s jakousi samozřejmostí doplňovaly sváteční atmosfěru.

A Vánoce klidně mohly přijít i v říjnu. My jsme byly připraveny.

Takhle jednoduše, s trochou fantazie si můžete vánoční stůl ozdobit i vy. S naším vánočním ubrusem Special One to bude zábava a dokonalý výsledek máte zaručen. Ubrus je velice univerzální, v ničem vás nebude omezovat a proto může váš vánoční stůl vypadat úplně jinak než ten náš.

Stačí do zelené dekorace použít jiné svíčky a vánoční ozdoby ve vašich oblíbených barvách. Třeba v růžové nebo fialové. K výzdobě můžete barevně sladit také ubrousky. Ať už použijete naše bílé nebo si vyberete ubrousky v jiné barvě, to je na vás. My jsme vyzkoušeli ještě naturální a šedé ubrousky.

Jen díky vaší tvořivosti a fantazii si vytvoříte čarokrásné vánoční stolování. A to vám stačí jen jeden ubrus a ubrousky v počtu osob, se kterými budete trávit nejkrásnější svátky v roce.