Pomáháme těm, kteří to potřebují

Pomáháme těm, kteří to potřebují.

Mnozí z Vás mě znají jako člověka, který zasvětil svůj život lnu a výrobkům z něj.
Mohlo by se zdát, že v mém životě není místo na nic jiného. A sama se někdy divím, jak si mohu najít čas i na jiné aktivity. které s mou prací nesouvisí.

Jistě, bylo období, kdy jsem se věnovala své práci 13-15 hodin denně. S menšími přestávkami samozřejmě.
Přestože mě moje práce stále baví a naplňuje, stále častěji jsem si uvědomovala, jaký stereotypní a zároveň náročný je každý den v mém životě. Tento stereotyp však narušila jedna velmi zásadní událost.

  Po dlouhých úvahách jsme se loni rozhodli koupit mé dceři koníka. Mělo to být překvapení a zároveň splnění vytouženého snu.
Velmi jsme se těšili na nového člena rodiny.

Bohužel, naše radost netrvala dlouho. U koníčka se projevilo hned několik problémů, pro které nelze na něm jezdit pravidelne.A aby toho nebylo málo, museli jsme urychleně hledat nové ustájení, protože v tom prvním se nenašel nikdo, kdo by nám byl ochoten s náročným koníkem pomáhat.

Protože nejsem zkušený koňař a moje dcera je přece jen ještě malá na to, aby sama zvládala náročnou práci s koníkem, potřebovali jsme najít člověka, který by byl ochoten nás všechno naučit a pomáhat nám.

A mohu říci, že jsme měli opravdu obrovské štěstí!
Kousek od našeho bydliště jsme našli jezdecký klub kde nás přijali a ze dne na den zařídili převoz a připravili útulný box pro našeho koníčka. Poznali jsme velmi milých lidí, získali nové přátele a mnoho cenných rad a zkušeností a našli jsme místo, kde trávíme všechen volný čas.
Náš koník si téměř okamžitě našel nové kamarády a dcera a já jsme si konečně vydechli a začali si užívat společné chvíle při konících.


Moje první zkušenosti s prací ze země.

Proč jsem se rozhodla o tom psát? Z jednoduchého důvodu.

V životě se mi osvědčila jedna zkušenost. V nouzi poznáš přítele.
Častokrát ti pomohou právě ti lidé, kteří sami pomoc potřebují.

My jsme potřebovali pochopení, cenné rady a trpělivý přístup. Dostali jsme víc, než jsme žádali.

Rada bych Vám představila náš druhý domov: Občianské sdružení - Jezdecký klub Equida , jehož zakladatelkou je úžasná osoba s velkým srdcem a mamina čtyř koní, Milada "Dada" Petrušková.
Dada se s láskou stará o všechny koně, pro které je areál domovem.


Dada s jedním ze svých miláčků.

Sama dobře vím, jaké finančně náročné je starat se o jednoho koně a dopřát mu vše co potřebuje pro plnohodnotný život. Z tohoto důvodu mnohé jezdecké kluby pronajímají koně na ježdění, a tak zvířátka "pracují" 3-4 hodiny denně, aby si na sebe vydělali. Takové koně jsou často unavené, bez roztomilé jiskřičky v oku. Mají nezávidění hodný život.

Toto ale neplatí v Equide. Hlavní důraz majitelka klade na zdraví a psychický stav koní.


Teplá deka a chutné seno vždy zahřejí.


Každý koník potřebuje pravidelný režim, pohyb a adekvátní péči. Proto jsou koně, které patří Občanskému sdružení na ježdění využívány cca jen hodinu denně, 4-5 krát týdně. A tak, když areál navštívíte, nebudete mít nouzi o pohled na hrající se koníky ve velkých výbězích, které Vás budou zvědavě vítat. Jsou totiž plnohodnotnými členy velké a šťastné rodiny.


Nejmenší člen rodiny. Pony s krásným jménem: Princ.
I přesto, že nevidí na jedno očko je to velký a neúnavný prevít.



Občas třeba pomoci i s "sekáním" trávníku při altánku.


I koníčky se rády hrají. Vánoční dárek od nás pro koníky, aby jim bylo veselo.


Takové bezstarostné a spokojené koníčky nádjdete v Equide.

Aby to takto zůstalo i do budoucna, sdružení poskytuje různé služby, aby zajistilo dostatek financí potřebných k péči o koně.
Jelikož se blíží čas podávání daňových přiznání, rozhodla jsem se koníčkům darovat 2% z daně , kterou moje společnost zaplatí za rok 2018.

A pokud by kdokoliv z Vás chtěl takovým nebo jiným způsobem pomoci koníčkům aby jim nic nechybělo, níže uvádím údaje občanského sdružení. Za každý příspěvek Vám jménem čtyřnohých chlupáčů a občanského sdružení - Jezdecký klub Equida velmi pěkně děkujeme.

IČO: 51019027
Právní forma: Občanské sdružení
Obchodní jméno (název): Jezdecký klub Equida
Adresa: Ľ. Ondrejova 843/8, 971 01 Prievidza

Pokud Vás článek zaujal a chcete se o sdružení dozvědět více, můžete navštívit web stránky .